Notícies

image
Data: Del 8 al 11 de març
Lloc: Anoia
Organitza: Observatori de Pujalt

Des del 1 de desembre fins el 28 de febrer és el període de temps que sagafa per fer els càlculs del que anomenem lhivern climàtic. Hem acabat, doncs, aquest període i és moment de repassar les dades. Si agafem les dades de lObservatori de Pujalt hem tingut un hivern amb una temperatura mitjana de +4,2oC, 0,4oC per sota dels +4,6oC que és la mitjana dels hiverns dels darrers 14 anys. Quan els valors mitjans es situen entre 0,5oC per sobre o per sota de la mitjana considerem aquell període de temps normal. Si mirem els darrers hiverns, aquest ha estat el més fred des del 2015. Si mirem tota la evolució podem
comprovar que tot i que el final de l
hivern ha estat fred, amb un febrer dels més freds dels darrers anys, el període desembre – febrer ha  quedat amb una temperatura mitjana superior als hiverns dels anys 2005, 2006, 2009, 2010, 2012 i 2015.

Pel que fa a les precipitacions, aquest hivern ha estat plujós. Ha estat el 2n hivern amb més precipitació dels 14 darrers hiverns. Ha estat lhivern amb més precipitació des del 2010, un any en que va ploure de forma abundant a tot Catalunya i va començar tot plegat amb un bon hivern. Esperem que la dada de precipitació daquest hivern també sigui motiu de tenir una bona inèrcia aquest any. Per cert, els pantans de les conques internes de Catalunya que estaven al gener al 43% ja han pujat al 53%. Una molt bona notícia que reflexa les precipitacions daquest hivern. 

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.