Notícies

image
Data: Dimarts, 17 d'octubre del 2017
Lloc: Anoia
Organitza: CEA

Importància de l’Educació Alimentaria en la infància

Ahir, dilluns 16 d’octubre va ser el Dia Mundial de l’Alimentació i per aquest motiu, la notícia d’avui la dediquem a parlar d’Alimentació.

Els màxims responsables de l’alimentació dels més petits són els pares, seguits del centre  escolar, encarregada de transmetre els coneixements i hàbits adequats . Tot això,  els adults, també tenen dubtes sobre nutrició equilibrada, tipus d’aliments, comprensió de l’etiquetatge, i com inculcar-ho entre els petits. Per poder respondre i ajudar a algunes d’aquestes qüestions, el Consell Esportiu de l’Anoia, ha creat el programa d’hàbits a l’escola, i puntualment oferirà tallers d’hàbits saludables en família.

Una altra aspecte a tenir present és la manipulació de les indústries respecte l’alimentació infantil. Com manipulen? Utilitzen envasos atractius per captar la seva atenció, utilitzant colors vistosos, regalant cromos o algun obsequi. A més, coincideix que aquests són els  menys saludables i amb menor valor nutritiu. Alguns exemples: dolços refinats, gelats, refrescos, xocolata, caramels i xuxes, salses... .  També, juguen amb els gustos i les textures. La gran majoria són aliments que atrauen molt al gust, però alhora són aliments excessivament processats, refinats, amb greixos saturats, i contenen importants quantitats d’additius i conservants.

En els darrers anys s’ha incrementat les xifres i percentatges de malalties infantils per causa alimentària. Malalties com: Diabetis tipus II i Obesitat Infantil, que poden allargar-se i desencadenar en el futur, determinats problemes de salut com malalties cardíaques. No obstant, tots hem de tenir present que tant una ingesta elevada com una ingesta mínima, es consideren com a mala alimentació, i en l’altre extrem, apareixen trastorns alimentaris que causen malalties com l’anorèxia i la bulímia.

Per finalitzar, parlar dels beneficis del menjar de qualitat. És de gran importància que els àpats siguin amb aliments de qualitat, ja és un altre factor beneficiós per a la salut. I per què? Doncs, perquè ens aporta sacietat durant més temps, es regulen els nivells d’insulina, ens mantenen més actius i tenim major energia durant el dia, millora l’estat anímic i regula el pes entre d’altres... .

 

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.