Notícies

image
Data: Curs 2020 /2021
Lloc: Catalunya
Organitza: U.C.E.C.

La campanya ‘Esport segur’ fa una crida a la responsabilitat i la confiança en la represa esportiva

ELS CONSELLS ESPORTIUS DE CATALUNYA DEFENSEN QUE FER ESPORT ÉS SEGUR, NECESSARI I UN BÉ ESSENCIAL

 

  • Els consells reiteren que s’han pres totes les mesures higièniques i de seguretat perquè infants, joves i adults puguin tornar a practicar esport amb garanties davant la Covid-19.

 

  • Amb l’objectiu de garantir l’accés a l’esport de tots els nens i nenes de Catalunya, els consells esportius proposen adoptar un Pla de xoc per l’esport escolar on tothom tingui garantida la pràctica esportiva escolar.

 

Practicar esport de manera segura davant la Covid-19 i garantir que tots els infants i joves de Catalunya tinguin accés a l’activitat física, independentment dels seus recursos econòmics; aquest és el compromís que els Consells Esportius de Catalunya han adoptat enfront de la crisi del coronavirus per poder assegurar el dret a l’activitat física arreu del territori. Sota el lema ‘Esport segur’, l’entitat ha llançat una campanya que vol conscienciar la ciutadania i les institucions de la importància de practicar activitat física i de col·laborar perquè, també en aquesta situació de pandèmia, l’esport escolar es pugui practicar amb total seguretat.  

 

A través del Protocol de represa de les activitats esportives i competicions, els consells esportius han engegat un exhaustiu pla de mesures higièniques i de seguretat que permet practicar les activitats esportives, que organitzen els consells esportius, de manera segura. Des de l’obligatorietat de portar mascareta abans i després de la pràctica esportiva, fins als controls en els accessos i sortides de les activitats, el protocol contempla un ampli ventall de mesures que, a més, possibilitarà la traçabilitat dels i les esportistes perquè, en cas que algun jugador/a doni positiu, es pugui actuar ràpidament.

 

Així mateix, els consells esportius han presentat una proposta de Pla de xoc per fer front a les desigualtats a través d’una distribució justa dels recursos que garanteixi l’accés a l’esport dels 250.000 infants i joves de Catalunya de l’esport escolar. Segons Jaume Domingo, president de la UCEC, “la crisi del coronavirus accentua les desigualtats i agreuja la situació econòmica de moltes famílies. No podem permetre que això sigui un impediment perquè els fills i filles d’aquests nuclis familiars tinguin accés a l’esport”.

  

De fet, en paraules de Domingo, el model esportiu que es proposa des dels consells es basa en la transmissió dels valors i de la salut, i no en una perspectiva de rendiment esportiu. “Ara més que mai, inculcar valors lligats a l’esport com el respecte, la diversitat, la inclusió, l’equitat i la solidaritat, resulta essencial per promoure la cohesió social i educar les futures generacions en la responsabilitat personal i col·lectiva”, destaca el president dels consells esportius.  

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.