Notícies

image
Data: Dimarts 21 de març de 2023.

En commemoració del Dia Internacional per la eliminació de la Discriminació Racial el Consell Català de l’Esport, amb coordinació amb la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya han elaborat el MANIFEST DE L’ESPORT CONTRA EL RACISMEi animem a les entitats esportives i professionals de l’esport a adherir-hi i difondre’l.

 

L’ESPORT constitueix una poderosa eina per promoure la cohesió social i la transmissió de valors fonamentals com el joc net, el respecte mutu i la tolerància, actituds que han d’estar al centre de totes les activitats esportives i ser el motor de l’educació i la socialització. L’esport ha de ser antiracista perquè s’ha de reflectir en els valors en què se sustenten la convivència democràtica. Com deia en Nelson Mandela, premi Nobel de la Pau 1993: “L'esport té el poder per canviar el món. Té el poder d’inspirar i unir la gent com poques coses ho fan”.

 

Des del MÓN DE L’ESPORT rebutgem el racisme i condemnem qualsevol tipus d’incitació a la violència, els insults, la difamació, les amenaces i qualsevol altre discurs o manifestació d’odi. Volem gaudir d’un esport que garanteixi els drets individuals, la dignitat i la igualtat d’oportunitats, independentment de la raça, el color de pell, la religió i l’origen de la persona que el practica.

 

Per un esport i una societat més lliure i respectuosa, sumeu-vos a la crida “No al racisme!”.

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.