Notícies

image
Data: 6 d'abril 2023.

Un any més, Catalunya escalfa motors per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) el proper 6 d’abril amb l’objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

 

El lema d’enguany és “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”.

 

En aquests darrers temps, els nostres hàbits de feina i oci han hagut de canviar, però no per això han de passar a ser hàbits sedentaris.

 

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any fem realitat el nostre compromís per promoure hàbits de vida activa, tant per a infants i adolescents com per a persones adultes i gent gran.

 

Us animem a fer extensiu el lema i a dur a terme les accions individuals o en grup del DMAF durant 4 setmanes (del 1 d’abril al 5 de maig).

 

Algunes idees de com celebrar-ho:

  • A l’escola: Fer pauses actives entre classes, patis dinamitzats, milla diària, gimcana, jocs populars i tradicionals, reptes d’AF entre cursos, etc.
  • A la universitat: Competicions esportives interuniversitàries, masterclass, caminades, reptes d’AF ludificats, sortides en bici, xerrades, etc.

 

  • Al carrer, a les places, als parcs i als equipaments esportius: Sessions d’exercici físic, activitat dirigida als circuits saludables, marxa nòrdica, ioga, competicions esportives, etc

 

  • A la feina: Fer pauses actives, reptes d’AF ludificats, gimcanes, activitats esportives per equips, xerrades, etc.

 

  • A l’entorn natural: Marxa nòrdica, caminades, ioga, sessions d’exercici físic, anar en bicicleta, nedar, etc.

 

Us proposem que:

 

Enregistreu la vostra activitat a la web (una sola vegada, però posant el sumatori de minuts o km acumulats en una setmana)

 

- Feu difusió dels missatges amb les etiquetes #DMAF2023 #PosatenMarxa cada cop que feu ús de les  xarxes.

 

- Feu difusió posant-vos el peu de signatura amb la imatge del DMAF.

 

- Respondre i difondre aquesta enquesta poblacional (en català o en castellà) per valorar els hàbits i actituds sobre l'activitat física fins al 26 de març.

 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana:

 

- Acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setmana en persones adultes i gent gran.

 

- Acumular un mínim de 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa cada dia en infants i adolescents.

 

- Limitar el temps destinat a activitats sedentàries, especialment el temps de pantalla durant el temps lliure, i substituir-lo per activitat física de qualsevol intensitat.

 

 PARTICIPEU-HI AMB LES ETIQUETES: #DMAF2023 #PosatenMarxa

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.