Notícies

image
Data: 20-07-2017
Lloc: Anoia
Organitza: CEA

Època d’estiu i època de picades, tan fa on anem...muntanya o platja, ni a casa ens en podrem salvar!

Aquelles persones que estiuegen a la platja poden trobar en el mar, les temudes meduses. Una picada de medusa produeix una sensació de dolor i pruïja intens, a més, la zona afectada s’envermellirà i s’inflamarà. A continuació,  oferirem alguns consells per saber com actuar en aquests casos:

-         Retirar restes de tentacles incrustats amb pinces o agulles.

-         Aplicar antisèptic després de l’extracció de restes de tentacles.

-         Netejar la zona amb aigua de mar o sèrum fisiològic. Mai amb aigua dolça.

-         Aplicar fred local durant uns 15 minuts.

-         Acudir a un centre de salut en cas d’empitjorament de les lesions.

En cas de picada a lactants, gent gran i persones amb malalties greus, s’haurà de desplaçar a la persona a l’hospital o centre de salut més proper, ja que la simptomatologia pot agreujar-se.

També són freqüents les picades dels insectes, entre les que destaca la de mosquits. Mosquits i insectes en trobarem a la muntanya i a la platja..aquests no marxen de vacances! Per prevenir les picades de mosquits en interiors, es recomana l’ús de mosquiteres, que tinguin porus de mesures que previnguin la seva entrada, i per major protecció, ruixar l’entrada amb insecticides adequats.

Un altre recurs eficient i útil és aplicar repel·lents cutanis, sempre tenint en compte quin és el més adequat per l’edat del nen, emprar les precaucions necessàries i llegir les indicacions que adjunten amb el producte. Tanmateix, és important conèixer les situacions que poden reduir els efectes dels repel·lents aplicats a la pell.

És important prendre totes les mesures que tinguem al nostre abast. Per això, pot servir-vos saber que utilitzar  aire condicionat i/o ventiladors fa que es creï corrents d’aire que allunyen als mosquits, i que per contra les robes fosques i brillants, les colònies dolces, la suor i fortes olors atrauen més als mosquits.

I com de ben segur, que alguna picada ens emportarem...Sobretot, no gratar la lesió, netejar-la amb aigua i sabó, aplicar fred i en cas necessari, aplicar una pomada o crema especial per aquestes situacions, i recomanada per un especialista (farmacèutic/a, infermer/a o metge/essa). En casos de molta inflamació, molt envermelliment i dolor, assistir a un centre de salut per exploració i valoració mèdica.

Més informació:

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies