Notícies

image
Data: Dimarts, 15 d'octubre de 2019
Lloc: Anoia
Organitza: CEA

ESMORZARS SALUDABLES

Com ens alimentem per esmorzar marcarà la resta del nostre dia. Són molts els nens/es que comencen la seva jornada escolar amb una motxilla carregada de sucre a les seves esquenes. Per aquest motiu és important repassar quines opcions i alternatives saludables hi ha d’esmorzar.

Abans de tot, emfatitzar que hi ha molts mites per trencar respecte l’esmorzar. L’esmorzar no ha de ser estable, es poden esmorzar diferents aliments i el sucre no ha de ser el protagonista, perquè no és sinònim de major energia.

A continuació algunes propostes:

 

1. BOL DE FRUITA

El bol no ha de ser únicament per cereals i llet. També podem variar i fer un bol amb fruites variades (bona opció escollir les de temporada). Al bol de fruites es pot afegir iogurt (diferents tipus: cabra, ovella coco, soja), quèfir (diferents tipus: d’aigua, coco...), fruits secs, llavors de diferent tipus (chía, lli, sèsam), coco rallat, canyella, cacau pur, baies de goji.

També és pot fer un púding de llavors de chía amb llet de coco o un altre tipus de llet (hi ha moltes opcions de llets vegetals com: avena, arròs, ametlla...). Aquest púding es prepara a la nit, barrejant la chía amb la llit i deixant reposar tota la nit.

 

2. DEIXAR ELS SUCS

És important entendre que un suc no és equiparable a una peça de fruita. També, saber que els sucs que comprem porten sucres, encara que posin que no contenen sucres afegits.

S’ha de prioritzar la fruita sencera o tallada en el bol, però en cas de voler “beure” fruita, és millor opció un batut que no un liquat, perquè conserva la fibra de la fruita.

 

3. INTRODUIR ELS OUS

Els ous és una opció molt saludable i completa. A més, pots menjar ous de diferent maneres i fins i tot, ho pots preparar la nit abans. També, pots acompanyar-ho amb altres ingredients com: avocat, fruits secs, tomàquet, formatge, tonyina, gall d’indi, verdura, humus...

També, es poden fer crepes amb ou i plàtan,és una opció dolça i saludable.

 

4. I LES GALETES?

Si algun dia tries el dolç que sigui una versió casolana i saludable. Com s’ha dit abans, esmorzar no és sinònim de dolç, però si vols introduir ocasionalment un esmorzar més dolçet tenim una recepta que pot encaixar:

Elaboració:

1. Preescalfar el forn a 180ºC

2. Aixafar un plàtan amb la forquilla

3. Afegir 1 tassa d’avena

4. Remoure la barreja

5. Afegir trossets de xocolata negre (> 85% de cacau)

6. Remoure bé tots la barreja

7. Agafar porcions petites de la massa, donar forma i posar-les a la safata del forn.

8. Fornejar entre 12 i 15 minuts fins que quedin daurades

9. Posar algun fruit sec de topping

10. Deixar refredar les galetes

 

5. TORRADES O PA, SÍ PERÒ DE VERITAT

Evitar farines refinades, pans dolços del tipus brioxeria. Busqueu opcions saludables o proposeu als petits fer el pà a casa amb ingredients saludables.

 

6. QUÈ EL TEMPS NO SIGUI UNA EXCUSA

Hi ha diferents esmorzars que poden preparar-se la nit abans, i així evitar l’excusa de no esmorzar per falta de temps. Per exemple: púdings de chía, porridge d’avena, truita francesa, tupper amb fruita tallada i acompanyada amb fruits secs.

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.