Notícies

image
Data: Dissabte 6 de febrer de 2021
Lloc: Catalunya
Organitza: Plataforma Defensem Tot l'Esport

La plataforma DEFENSEM TOT L'ESPORT neix davant l'arbitrarietat constant de les decisions de la Generalitat de Catalunya en l’aplicació de les mesures restrictives que afecten tot el sector esportiu.

 

DEFENSEM L'ESPORT PER A TOTHOM. Signa el suport al Manifest: https://bit.ly/3jGfSX1  

 

A la complexa situació que de per si ha generat la pròpia pandèmia al sector, cal sumar-hi el despropòsit de decisions preses en el marc del PROCICAT, que han agreujat notablement el que semblava que no podia empitjorar.

 

 La resolució SLT/275/2021, de 5 de febrer és una nova mostra de presa de mesures incoherents, arbitràries i injustes que generen més incomprensió i frustració a bona part del sector esportiu.

 

 Per què la llicència federativa permet entrenar en qualsevol circumstància? És que la llicència dels Consells Esportius no està sotmesa als plans sectorials i protocols de prevenció COVID aprovats? Això és DISCRIMINACIÓ.

 

 Que en una mateixa instal·lació esportiva hi pugui haver grups de la mateixa entitat entrenant en grups estables de més de 6 esportistes sense mascareta, i d’altres que ho hagin de fer en grups de 5+1 (monitor) i amb mascareta és DISCRIMINACIÓ.

 

 Que en un centre educatiu no es puguin fer activitats esportives en edat escolar si no es respecten els grups bombolla lectius, i que al mateix centre educatiu hi puguin accedir equips amb llicència federativa sense cap restricció és DISCRIMINACIÓ.

 

 Que es puguin celebrar competicions classificatòries per categories estatals per tot el territori i no es puguin celebrar les competicions en edat escolar que són essencialment locals i comarcals és DISCRIMINACIÓ.

 

 Aquesta DISCRIMINACIÓ no respon a raons objectives. És arbitrària, és volguda i pretesa. La decisió de l'Administració respon només a una visió limitada, reduccionista i minoritària respecte a la realitat esportiva del país.

 

 La llei de l’esport de Catalunya contempla un model esportiu plural, sense preeminència d’un vers un altre. Tots tenen el mateix grau d’exigència en termes de seguretat, s’organitzen i estructuren d’acord amb els requisits que estableix la pròpia legislació, amb protocols de prevenció propis i aprovats pel Govern, amb llicències que gaudeixen de les cobertures pertinents. Però només el model esportiu en edat escolar es veu permanentment menystingut.

 

 La plataforma DEFENSEM TOT L'ESPORT pretén acollir a entitats, ajuntaments, empreses, centres educatius, clubs i associacions. Als practicants, ja sigui d’activitat física i esportiva de forma individual i lliure, com els que la fan de forma organitzada amb diferents tipus d’entitats i en diferents instal·lacions esportives. Pretén, en definitiva, acollir a tothom que veu menystinguda sistemàticament la seva forma d’entendre o viure l’esport.

 

 Si s’obvia que el model esportiu del país ha estat exitós justament gràcies a la seva pluralitat, que l’ha fet accessible a tota la població, i que ha necessitat de la implicació de molts agents: locals, esportius, educatius... s’aconseguirà la completa desaparició d’una part d’un sector que no tan sols promou l’activitat física i esportiva, sinó que fomenta la cohesió social i és un dinamitzador econòmic i territorial fonamental.

 

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies