Notícies

image
Data: Del 28 de febrer al 3 de març
Lloc: Anoia
Organitza: Observatori de Pujalt

Aquest febrer, que acaba avui, serà sec i càlid. Sec donat que ha plogut molt poc respecte la mitjana. Càlid donat que la temperatura mitjana s’ha situat molt per sobre de la mitjana climàtica del mes de febrer.
Dimarts 26 s’assolien els 22,9ºC a l’aeròdrom d’Òdena. El Servei Meteorològic de Catalunya anunciava que era la més elevada en un mes de febrer des de 1999 quan es van començar a enregistrar dades en aquesta estació automàtica. Ahir, però, es va superar aquesta temperatura arribant-se als 23,2ºC. Per tan, el dimarts 26 i el dimecres 27 han estat els dies més càlids per un mes de febrer a la Conca d’Òdena des de 1999. Cal dir, però, que a l’Ajuntament d’Igualada, a on es recullen dades diàries des de 1984, es va mesurar una temperatura màxima absoluta de 25ºC, el febrer de 1990. En aquests darrers 2 dies les temperatures han rondat els 22ºC a l’Ajuntament d’Igualada, i per tan, les temperatures d’aquests dies no han estat un rècord absolut a la comarca. Catalunya és diversa i en alguns indrets si s’ha produït rècords absoluts de dècades com és el cas de l’Observatori Fabra amb 105 anys d’història. El divendres 22 s’assolien els 22,2ºC, la més elevada de la sèrie.
Tot plegat ha vingut marcat per l’anticicló que ha arribat fins i tot a abraçar bona part de les illes Britàniques. De cara a les properes jornades l’anticicló perdrà força i potser a principi de la setmana que ve arriben pluges.

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.