Notícies

image
Data: Del 23 al 30 de setembre de 2021.
Organitza: EsportCat

SETMANA EUROPEA DE L’ESPORT   #BeActive   #esportcat 

(23 al 30 de setembre, campanya difusió arreu de Catalunya)

 

LEnquesta de l'Eurobaròmetre elaborada el 2018 va evidenciar que el 59% dels europeus rarament o mai fan exercici o practiquen esport. Això és perjudicial per a la salut i el benestar de les persones, així com per a l'economia ja que, com a conseqüència, augmenta la despesa en atenció sanitària i disminueixen la productivitat en el treball i l'ocupabilitat. El Parlament Europeu va proposar per primera vegada a escala de la Unió Europea un Dia Europeu de l'Esport amb la Resolució de febrer de 2012 sobre la dimensió europea en l'esport per fomentar la funció social i cultural de l’esport i els seus beneficis per a la salut.

 

Al setembre de 2015 la mateixa Comissió Europea va posar en marxa la Setmana Europea de l'Esport (SEE) amb l'objectiu de promoure l'esport i l'activitat física a tot Europa a escala nacional, regional i local, i així animar la ciutadania europea a adoptar un estil de vida actiu i més saludable per combatre el sedentarisme. La Setmana Europea de Esport es celebra simultàniament a tot Europa entre el 23 i el 30 de setembre, amb una àmplia gamma d'activitats i actes organitzats pels països socis, entitats regionals i locals, entitats esportives, centres educatius, universitats, empreses i centres de treball.

 

Catalunya s’ha sumat a la iniciativa des del seu inici per promoure la campanya #BeActive #esportcat. L’any 2019 es van donar d’alta en la plataforma de registre de la Setmana Europea de l’Esport un total de 112 activitats fisicoesportives que es van dur a terme per tota Catalunya i en què van participar 31.100 persones. L’any 2020, malgrat la pandèmia de COVID-19, segons dades de la Comissió Europea, 42 països van participar en la Setmana Europea de l’Esport i es van organitzar 32.617 actes, sota la campanya especial #BeActiveAtHome, per abordar l'impacte que les restriccions de circulació podrien tenir en l'esport i l'activitat física.

 

Enguany, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, de la Generalitat de Catalunya, anima federacions, consells esportius, universitats, centres educatius, centres i clubs esportius, centres de treball, esportistes i influencers  a sumar-se a aquest esdeveniment per fer accions com les descrites a continuació:

 

Fer difusió de la Setmana Europea de l’Esport a través del mitjans de comunicació i xarxes socials, i utilitzar les etiquetes #BeActive #esportcat, convocar i animar la participació activa en la campanya.

 

Donar d’alta totes les activitats organitzades a plataforma de registre de la Setmana Europea de l’Esport , per deixar constància de la vostra participació i assenyalar en el mapa europeu les activitats organitzades a Catalunya. Si registreu l’esdeveniment, l’entitat o organisme organitzador podrà utilitzar el segell #BeActive i, si adjunteu una foto de l’activitat, rebreu un diploma de participació del Consejo Superior de Deportesamb les dades de l’activitat i la seva imatge.

 

Organitzar activitats fisicoesportives, esdeveniments, competicions, trobades, xerrades o seminaris, que impliquin un nombre elevat de persones.

 

Organitzar sortides de contingut fisicoesportiu a l'aire lliure que promocionin la pràctica en espais oberts urbans i/o naturals (carrers, parcs, places, rius, platges, etc.). Treure l’activitat l’exterior de les instal·lacions, visibilitzar les activitats que es desenvolupen als clubs.

 

En els centres educatius, abordar de forma transversal en algunes assignatures amb l’alumnat la qüestió de la necessitat dels hàbits de consum saludables i la vida activa. Oferir una peça de fruita l’alumnat durant la Setmana Europea de l’Esport i, si és possible, fins a final d'any.

 

Anomenar persones ambaixadores destacades de la comunitat com a persones referents de bons hàbits esportius, vida activa i saludable.

 

Obrir les instal·lacions esportives a tota la comunitat, oferir descomptes, demostracions o sessions de prova. Organitzar jornades de portes obertes als centres esportius.

 

Proposar activitats físiques per fer durant l’horari laboral, per promoure les pauses actives en benefici de la salut de treballadors i treballadores en els centres de treball o casa en moments de teletreball.

 

Posar la imatge #BeActive en lloc visible de les instal·lacions i fer constar que l’entitat o centre està adherit a la Setmana Europea de l’Esport, com a establiment promotor de l’esport i la salut.

 

A l’enllaç, que anirem actualitzant, podeu consultar activitats proposadesen el marc de la campanya i el marcador de persones participants a Catalunya.

 

#BeActive   #esportcat 

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies