Notícies

image
Data: Juny 2024
Organitza: Observatori Català de l'Esport

L'Observatori Català de l'Esport ha publicat l'estudi "Reformular l'esport i l'activitat física per a les adolescents. Factors que influeixen en l'abandonament esportiu durant l'edat escolar". Aquest treball analitza els diferents factors que influeixen en l'abandonament esportiu entre les noies adolescents (entre els 12 i els 16 anys) a Catalunya i facilita indicadors per poder desenvolupar polítiques esportives ajustades a aquesta realitat. Es tracta del primer estudi amb la veu de les noies a Catalunya en aquest àmbit. 

L’estudi ha estat realitzat pel Grup de recerca en Esport i Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’Institut de Recerca en Ciències de la Salut i de la Vida de la Catalunya Central (IRIS-CC), sota la coordinació de la Dra. Anna Puig-Ribera i la Dra. Montserrat Martín-Horcajo.

A banda de l'estudi, s'ha elaborat unes infografies amb les principals dades de l'estudi i un resum executiu aque inclou diverses mesures per a reformular l'esport.

Aquesta recerca es tracta d'una de les 70 mesures incloses en el Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya 2024-2030, amb el qual el Govern, en el marc de la legislatura de l’esport femení, treballa per accelerar i fer créixer el potencial de l’esport femení català.

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.