Notícies

image
Data: Dijous 26 d emaig de 2022.
Lloc: El CAR de Sant Cugat

Després de la trobada inicial del projecte Talent, duta a terme el març passat, la SGEAF organitza la segona jornada amb l’objectiu d’explicar i compartir models de bones pràctiques, casos d’èxit i projectes de tecnificació i rendiment. Esportcat vol compartir reflexions amb el sector per tal de créixer conjuntament, així com identificar elements rellevants de la tecnificació esportiva que permetin l’arribada a l’elit del màxim nombre d’esportistes. En aquest sentit, aquesta jornada de treball ha de permetre avançar conjuntament en l’establiment d’estratègies de foment de la tecnificació a més clubs, federacions esportives, centres de tecnificació i al CAR.

 

Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, donarà la benvinguda i presentarà l’acte. A continuació, tindrà lloc la primera taula, sota el títol ‘Esports d’Hivern. Per què la proposta Olímpica/Paralímpica 2030 pot millorar la promoció de l’esport d’hivern en la vessant competitiva. Quina és la situació tècnica-esportiva de les especialitats de neu i de gel a Catalunya, i com es poden promocionar’, a càrrec de Mònica Bosch, coordinadora del projecte de candidatura olímpica i paralímpica per als Jocs d’Hivern 2030, i Anna Soldevila, directora tècnica de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

 

En segon lloc, Nani Guiu, director tècnic de waterpolo de la Federació Catalana de Natació, parlarà de ‘Rendiment esportiu. Quina és la clau de l’èxit en la gestió esportiva de la Federació Catalana de Natació per assolir el màxim nombre de waterpolistes en competicions internacionals, tant en clubs com a la selecció’. Finalment, la jornada es tancarà amb la taula ‘Models internacionals de tecnificació. Altres propostes de treball de tecnificació i alt rendiment’, amb la intervenció de Josep Escoda, cap de la Unitat Internacional i Nous Desenvolupaments del CAR de Sant Cugat.

 

La jornada va dirigida a presidents/es, directors/es tècnics/ques i entrenadors/es de Clubs i Federacions, personal de Centres de Tecnificació, estudiants i  professorat de ciències de l’activitat física i l’esport.

 

El “Projecte TALENT: l’esport del futur” parteix de la recerca, expertesa i coneixement de l’INEFC, i es creen diferents espais de trobada d’idees en forma de grups de treball conformats pel professorat de l’INEFC, tècnics i experts del Consell Català de l’Espot (CCE), el CAR i les representacions territorials del CCE. El punt de partida és enfocar les polítiques esportives de manera transformadora i amb conceptes transversals com el feminisme, la cohesió social i l’ampliació de les persones practicants d’esport i activitat física.

 

Per a l’elaboració d’aquest programa, s’han planificat dues fases inicials que consisteixen, per a cada àmbit, en una recollida inicial de documentació de referència, tant de divulgació científica com social, i en una fase de trobades posterior per establir l’estat de situació actual i fer propostes de futur.

 

Les persones interessades en participar en la jornada ‘Excel·lència esportiva catalana: de la base a l’elit’ cal que s’inscriguin abans del 24 de maig a oac@grups.car.edu.

Aquest lloc web utilitza de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.